Іванівська громада
Тернопільська область

ЩОБ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ'Я БУЛИ В ПРІОРИТЕТІ

Дата: 18.04.2018 11:47
Кількість переглядів: 691

Фото без опису

 

Щоб життя та здоров'я були в пріоритеті (Страховий експерт з охорони праці Топільчук  А.М.)

Безпека та охорона праці будь якої країни світу ґрунтується за принципом пріоритетності життя людини стосовно результатів виробничої діяльності.

Щорічно в багатьох країнах світу 28 квітня відзначається День охорони праці. З пропозицією встановлення цього Дня виступив Канадський конгрес профспілок. У 2001 р. Міжнародна організація праці (МОП) приєдналася до ініціативи профспілок, координованої Міжнародною конференцією вільних профспілок (МКВП), а з 2002 р. встановила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці (безпека праці та здоров’я).

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 р .№685/2006 щороку  28 квітня  в  Україні  відзначається  день охорони праці.

У 2018 році організаційним комітетом  України ухвалено рішення провести  28 квітня – Всесвітній день охорони праці під девізом – « Захищене і здорове покоління»

За даними Міжнародної організації праці, щорічно у світі нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання забирають життя понад 2 мільйонів працездатних осіб та 270 мільйонів зазнають травм.

За 2017 р. в області на виробництві травмовано понад 60 працівників з яких 7 зі смертельним наслідком.

Близько 23 млн. гривень витрачається на відшкодування шкоди працівникам які отримали травми на виробництві та понад 3,5 млн. гривень на медичну, соціальну реабілітацію осіб, що потерпіли від нещасних випадків на виробництві.

Теребовлянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, в рамках Всесвітнього дня охорони праці проводяться комплекс заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Мета заходів - привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до вирішення питань безпеки праці та забезпечення необхідних передумов для реалізації конституційних прав громадян.

У рамках підготовки до його відзначення передбачено проведення комплексних заходів (круглого столу, дискусій та відвідування підприємств).

 Звертаємось до роботодавців, профспілкових організацій та керівників підприємств підтримати цю ініціативу і провести “Всесвітній день охорони праці” на кожному підприємстві, визначити та впровадити додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та профзахворюванням, підвищення рівня безпеки й умов праці.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних