Іванівська громада
Тернопільська область

День стиглого колоса святкували у Сороцьку

Дата: 15.07.2019 12:44
Кількість переглядів: 1226

Фото без опису

       12 липня у с.Сороцьке був урочистим та святковим. Адже тут відзначали День стиглого колоса, який організували сороцькі працівники культури.

       Після Служби Божої мешканці та гості села почули гул та побачили, як зі сторони Козівки їде колона із прикрашених восьми  комбайнів на чолі із тракторцем. Тракторець віз дітей з українськими прапорами та величезний символ свята – Зажинковий сніп, зроблений із колосків жита, різних сортів пшениці, вівса та ячменю.

      Колона техніки рушила в бік школи, а потім зручно розмістилася в рядок на площі біля місцевого Будинку культури. Тут аграріїв зустріли святковим маршем.

     Місцевий парох розпочав із подячної молитви, освятив техніку, благословив аграріїв на успішний збір уражаю. Далі відбулось освячення короваю, а також віночків-подарунків із колосків та іконок, які подарували хліборобам. 

     Продовжив свято концерт. Місцеві аматори сцени глядачам розповідали про історію та поширення зернових культур, про давні традиції та звичаї, що пов’язані з зерном та про хлібом, виконували пісні про хліб та роботу на землі, дякували за важку працю хлібороба:

«Вам, майстрам-хліборобам, вклоняємося знов і знов… Ми вдячні вам за працю! З великою пошаною ставимося до вашої величної місії ростити хліб.»

     Вітальні слова звучали від старости села Михайлу Дзесі. Також усіх привітав ветеран-комбайнер Євген Пелехатий, який більше 50 років пропрацював на комбайні. Пану Євгену надали право розрізати святковий коровай.

     Завершилось свято частуванням смачним короваєм та узваром.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних